Steun ons en help Nederland vooruit

Youssef Ben Idder

Burgerraadslid Woonbeleid en Openbaar Vervoer

Youssef is burgerraadslid bij D66 Amstelveen sinds februari 2017

Ik heb altijd ambitie gehad om iets in te politiek te doen, maar door mijn werk naast mijn full time studie, die ik inmiddels succesvol heb afgerond heb ik daar nooit iets mee gedaan. Toen ik mijn studie Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam had afgerond, heb ik met diverse mensen gesproken en kwam ik tot de conclusie om in contact te treden met D66 waar ik al jaren op stem.

Ik ben Youssef Ben Idder, geboren in Amsterdam, opgegroeid in Uithoorn en 8 jaar woonachtig in Amstelveen. Mijn vader is begin jaren zestig vanuit Marokko naar Nederland gekomen om te werken in de Limburgse mijnen. Toen de mijnen later sloten is hij naar de Randstad gegaan om te gaan werken in de melkfabriek in Uithoorn.

Ik werk sinds 2007 bij de ING. Ik heb diverse functies uitgeoefend. Sinds juni 2017 werk ik als implementatiemanager in de zakelijke markt (betalingsverkeer).

Ik heb diverse studies gevolgd, zoals velen dat zeggen, heb ik de `koninklijke route` afgelegd, eerste de Mavo (Nieuwer Amstel – Amstelveen College), daarna het MBO in Amsterdam, daarop vervolgens de HEAO (Management Economie en Recht) aan de Hogeschool INholland te Diemen en mijn laatste studie was Informatie Recht aan de UVA te Amsterdam.

Sinds september 2016 ben ik aanwezig bij de fractievergaderingen. Het leek mij erg interessant om de vergaderingen te mogen bijwonen. Ik heb altijd de ambitie gehad om iets in de politiek te doen, alleen ik wist niet hoe ik dat moest aanpakken. Ik heb toen diverse gesprekken gevoerd met (oud) raadsleden, met de vraag, wat doet een raadslid precies? Na deze gesprekken ben ik alleen maar enthousiaster geworden om raadslid te worden.

Sinds februari 2017 ben ik beëdigd als burgerraadslid en i.v.m. met de verkiezingen ben ik in juni 2018 opnieuw beëdigd als burgerraadslid.  Ik ondersteun diverse raadsleden in de commissie Ruimte Wonen Natuur. Ik heb zelf ook een aantal onderwerpen mogen behandelen in de commissie, voornamelijk op het gebied van woonbeleid en openbaar vervoer. Het burgerraadslid is de ideale voorbereiding op het raadslidmaatschap. Ik wil mij de komende 4 jaren in gaan zetten voor betaalbare huur- en koopwoningen. Tevens wil ik mij gaan inzetten voor beter openbaar vervoer:  Na de nieuwe dienstregeling, die inmiddels is in gegaan, heeft dit voor veel Amstelveense reizigers nadelig uitgepakt.

Het is een eer om de belangen van de Amstelveense inwoners te mogen behartigen.

D66 is voor mij de ideale partij, omdat ik achter de standpunten sta, zoals werk en inkomen, en duurzaamheid. Wat mij het meest aanspreekt, is dat D66 ernaar streeft om voor iedereen gelijke kansen te bieden. Dat geldt zeker voor mij persoonlijk, ik heb de kansen gepakt die er waren, maar ik heb er wel hard voor moeten werken!

 

Meer van Youssef Ben Idder