Steun ons en help Nederland vooruit

Tawros Aslanjan

Vice-fractievoorzitter | Wonen Private & Sociale Sector, Ruimtelijke Ordening en Schiphol

31 jaar

Amstelveen

Tawros (1990) is raadslid bij D66 in de gemeenteraad. Ook is Tawros de penningmeester van de fractie.

Inmiddels zet ik mij alweer ruim acht jaar in voor D66 én voor de gemeente Amstelveen. Eerst in het partijbestuur en sinds 2014 in de gemeenteraad. De afgelopen vier jaar maakte ik mij sterk voor een beter ondernemersklimaat in Amstelveen. Inmiddels zijn veel onnodige regels geschrapt en de kantorenleegstand was in jaren niet zo laag. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus!

De afgelopen jaren merkte ik bij mijzelf en in mijn omgeving hoe moeilijk het geworden is voor starters op de woningmarkt om een betaalbare woning te vinden. De komende vier jaar wil ik mij daarom specifiek inzetten voor het realiseren van meer betaalbare huur- en koopwoningen. Ik denk dan aan woningen tot bijvoorbeeld EUR 950,- huur per maand of een koopprijs tot EUR 300.000,-. Gegeven in het verleden gemaakte afspraken en door stijgende grondprijzen wordt dit nog een flinke uitdaging om te realiseren, maar als woordvoerder Ruimtelijke Ordening en Wonen ga ik mij hier de komende jaren erg sterk voor maken.

Andere dossiers die mijn aandacht hebben de komende jaren zijn het bruisender maken van het Stadshart en het Oude Dorp. Door juist de verbinding tussen die twee gebieden onderling te versterken hoop ik het gebied op cultureel en economische vlak nog sterker te maken.

Mocht u ooit vragen of suggesties hebben schroom dan niet contact met mij op te nemen.

Tawros Aslanjan

Portefeuilles

  • Schiphol
  • Zorgvlied
  • Ruimtelijke ordering
  • Integraal wijkbeheer
  • Stadshart/stadsontwikkeling
  • Wonen
  • A9 (Samen met Youssef Ben Idder)
Meer van Tawros Aslanjan
Al op jonge leeftijd realiseerde ik mij dat Nederland mensen, ongeacht afkomst, etniciteit of religie de kans geeft om jezelf te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen.
- Tawros Aslanjan