Steun ons en help Nederland vooruit

Stephanie Schilder

Studenten- & Jongerenhuisvesting, Duurzaamheid, Groen & Parkeren

26 jaar

Amstelveen

Stephanie (1993) is raadslid voor D66 Amstelveen sinds maart 2018

Mijn naam is Stephanie Schilder, 25 jaar oud en sinds 2018 raadslid in de gemeente Amstelveen. Ik ben geboren en getogen in Veghel. Na een aantal jaar in Nijmegen te hebben gewoond, ben ik in 2015 naar Amstelveen verhuisd vanwege mijn masteropleiding aan de Vrije Universiteit. Afgelopen jaar heb ik mijn studentenkamer op Uilenstede verlaten voor een appartementje in Amstelveen-Zuid. Ik heb rechten gestudeerd aan achtereenvolgens de Radboud Universiteit en de Vrije Universiteit. In het dagelijkse leven ben ik strafrechtadvocaat bij een strafrechtkantoor in Rotterdam.  

Sinds 2014 ben ik lid van D66. Ik ben een progressief sociaal-liberaal in hart en nieren en dan is er eigenlijk maar een partij die daarbij past! D66 is een partij voor iedereen, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. Een partij die optimistisch en positief kijkt naar de toekomst in plaats van pessimistisch en negatief. Een partij die durft te zeggen dat het op veel gebieden echt wel goed gaat in Nederland, maar ook aanwijst waar de verbeterpunten zitten en dat we ons moeten blijven verbeteren en ontwikkelen om zo goed te blijven.

Twee jaar geleden werd ik gevraagd om de fractie te ondersteunen als persvoorlichter en verantwoordelijke voor de social media. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Ik was namelijk enorm benieuwd hoe de lokale politiek in elkaar zat. Mijn opa is ooit wethouder in de toenmalige gemeente Veghel geweest, dus die politieke interesse zal toch ergens in de genen zitten. Door deze functie bij de fractie heb ik van dichtbij kunnen meemaken hoe het is om raadslid te zijn, en wat de functie inhoudt. Ik ben, ook door het enthousiasme van de D66-raadsleden, enorm enthousiast geworden over het raadslidmaatschap, waardoor ik me verkiesbaar stelde voor D66. Op 22 maart, één dag na de verkiezingen, kreeg ik te horen dat ik met voorkeurstemmen in de gemeenteraad was gekozen.

Ik zal mij de komende vier jaar onder andere inzetten voor studenten-, jongeren- en ouderenhuisvesting, aangezien de woningen voor deze doelgroepen in Amstelveen zeer schaars zijn. Daarnaast zal ik mij gaan inzetten voor een duurzamer Amstelveen en wil ik de parkeerproblemen in Amstelveen-Noord aanpakken!

Ik heb ongelofelijk veel zin om op mijn portefeuilles Amstelveen een stukje beter en mooier te maken!

Portefeuilles:

Studenten- en jongerenhuisvesting

Ouderenhuisvesting

Duurzaamheid

Groen

Milieu

Integraal wijkbeheer

Natuur- en milieueducatie

Parkeren

Uilenstede

 

Meer van Stephanie Schilder
The truth is not simply what you think it is; it is also the circumstances in which it is said, and to whom, why, and how it is said.
- Václav Havel