Steun ons en help Nederland vooruit

Stephanie Schilder

Studenten- & Jongerenhuisvesting, Ouderenhuisvesting, Duurzaamheid, Groen

25 jaar

Amstelveen

Stephanie (1993) is raadslid bij D66 Amstelveen sinds maart 2018

Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Veghel. De ‘zachte g’ ben ik zo goed als kwijt, maar iedere keer dat ik met mijn koffertje de trein instap richting Amsterdam Zuid na een paar dagen in Brabant te zijn geweest, betrap ik me toch altijd weer op een lichte ‘zachte g’. Inmiddels woon ik, na drie jaar op Uilenstede te hebben gewoond, nu in een eigen appartementje in Amstelveen-Zuid.

Begin van 2018 heb ik mijn master strafrecht aan de Vrije Universiteit behaald. Tijdens mijn studie heb ik onder meer stage gelopen bij het Internationaal Strafhof in Den Haag en gewerkt als werkgroepdocent internationaal strafrecht aan de VU. Sinds 2014 ben ik lid van D66. Ik ben een progressief sociaal-liberaal in hart en nieren en dan is er eigenlijk maar een partij die daarbij past! D66 is een partij voor iedereen, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. Een partij die optimistisch en positief kijkt naar de toekomst in plaats van pessimistisch en negatief. Een partij die durft te zeggen dat het op veel gebieden echt wel goed gaat in Nederland, maar ook aanwijst waar de verbeterpunten zitten en dat we ons moeten blijven verbeteren en ontwikkelen om zo goed te blijven.

Twee jaar geleden werd ik gevraagd om de fractie te ondersteunen als persvoorlichter en verantwoordelijke voor de social media. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Ik was namelijk enorm benieuwd hoe de lokale politiek in elkaar zat. Mijn opa is ooit wethouder in de toenmalige gemeente Veghel geweest, dus die politieke interesse zal toch ergens in de genen zitten. Door deze functie bij de fractie heb ik van dichtbij kunnen meemaken hoe het is om raadslid te zijn, en wat de functie inhoudt. Ik ben, ook door het enthousiasme van de D66-raadsleden, enorm enthousiast geworden over het raadslidmaatschap, waardoor ik me verkiesbaar stelde voor D66. Op 22 maart, één dag na de verkiezingen, kreeg ik te horen dat ik met voorkeurstemmen in de gemeenteraad was gekozen.

Ik zal mij de komende vier jaar onder andere inzetten voor studenten-, jongeren- en ouderenhuisvesting, aangezien de woningen voor deze doelgroepen in Amstelveen zeer schaars zijn. Daarnaast zal ik mij gaan inzetten voor een duurzamer Amstelveen en wil ik de parkeerproblemen in Amstelveen-Noord aanpakken!

Ik heb ongelofelijk veel zin om op mijn portefeuilles Amstelveen een stukje beter en mooier te maken!

Portefeuilles:

Studenten- en jongerenhuisvesting

Ouderenhuisvesting

Duurzaamheid

Groen

Milieu

Integraal wijkbeheer

Natuur- en milieueducatie

Parkeren

Uilenstede

 

Meer van Stephanie Schilder
The truth is not simply what you think it is; it is also the circumstances in which it is said, and to whom, why, and how it is said.
- Václav Havel