Steun ons en help Nederland vooruit

D66 is een optimistische, toekomstgerichte partij. Een partij die vooruit kijkt, en denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen. D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen, en zet zich in voor gelijke kansen  voor iedereen. D66 staat voor een vrije samenleving waarin iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn. Voor een veelzijdige en open samenleving waarin verschillen er mogen zijn. Dat maakt D66 mijn partij.

Ik ben geboren in Noordwijk en toen ik in 1999 ging studeren ben ik verhuisd naar Amstelveen. Daar stortte ik me op de studie, het studentenleven en de nieuwe omgeving. Niet alleen Amsterdam, maar ook Amstelveen bleek rijk aan cultuur te zijn. Omdat ik hou van hardlopen, ontdekte ik al snel de groene kant van Amstelveen: de Middelpolder, de Amstel, de Bovenkerkerpolder en het Amsterdamse bos. Eindeloos lopen met prachtige uitzichten.

Het maakte nieuwsgierig en ik wilde mijn steentje bijdragen aan deze mooie gemeente. Sinds 2002 ben ik actief voor D66 Amstelveen. In campagnes en in het bestuur, later als raadslid en fractievoorzitter. Daarnaast werkte ik als bedrijfsjurist en in de fusies en overnames.  Sinds 2014 ben ik wethouder. Vanuit die functie heb ik me de afgelopen tijd bijvoorbeeld ingezet voor goede onderwijshuisvesting, zoals voor de Piet Hein en het HWC, voor talentontwikkeling in het onderwijs door onder meer ICT- en technieklessen. Voor een goede begeleiding naar werk voor mensen die minder makkelijk een baan vinden. Voor ruimte voor ondernemers, door regels te verminderen en door 1 aanspreekpunt bij de gemeente te realiseren.

In Amstelveen zet D66 zich in voor een stad waar het aantrekkelijk wonen, werken en ondernemen is. We zijn trots op het open, ondernemende en internationale karakter van onze gemeente. D66 werkt aan een stad waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn en verschillen een verrijking vormen. Aan een Amstelveen met gelijke kansen voor iedereen. Op goed onderwijs, omdat ieder kind de kans verdient om het beste uit zichzelf te halen. Op een  betaalbare woning, zodat ook leraren, verplegers en politie-agentes hier een woning kunnen vinden. Op goed werk, ongeacht je leeftijd, opleiding of achternaam. En  we bouwen aan een duurzame toekomst, zodat ook onze kinderen hier straks nog prettig kunnen leven.

Meer van Maaike Veeningen