Steun ons en help Nederland vooruit

Harmen van der Steenhoven

Fractievoorzitter | Veiligheid & Financiën

26 jaar

Amstelveen

Harmen (1992) is fractievoorzitter van D66 Amstelveen

Inmiddels woon ik al weer ruim 8 jaar in hetzelfde fijne huis in Amstelveen. Eerst met een paar vrienden en nu sinds een jaar met mijn vriendin. Amstelveen heb ik leren kennen als scholier op het HWC en als student aan de VU. In mijn studententijd richte ik een bedrijf op. Na mijn studie ben ik hier als full-time ondernemer mee doorgegaan.  Inmiddels groeit ons bedrijf in beleggingsadvies en acquisitie hard en zitten we met z’n vijven op kantoor.

Acht jaar geleden had ik de ‘mazzel’ om een ruime starterswoning te vinden. Voor veel van mijn -Amstelveense- vrienden geldt dat niet. Die moeten nu noodgedwongen uitwijken naar bijvoorbeeld Uithoorn of Aalsmeer. Wat mij betreft ligt een van de grootste uitdagingen de komende jaren daarom in het realiseren van meer middeldure huur- en koopwoningen. Juist voor dié starters die te veel verdienen voor een sociale huurwoning. Ik denk dan aan een huur van 900,- euro per maand of een koopprijs van 2.5 ton.

De afgelopen jaren heb ik mij als woordvoerder financiën en veiligheid ingezet voor het laag houden en vergroenen van onze lokale lasten. Bijvoorbeeld door een voorstel te presenteren waarbij een aanvrager korting op bouwleges krijgt als een gebouw energiezuiniger wordt. De komende jaren ligt er daarnaast nog een opgave om onze gemeente nog veiliger te maken. Amstelveen is een relatief veilige middelgrote gemeente in Nederland, maar we kampen wel met een flinke stijging in woning- en autoinbraken. Wat mij betreft gaat er daarom de komende jaren meer geld naar preventie en opsporing.

Amstelveen is een prachtige gemeente waarin veel goed gaat. Er zijn wel een aantal specifieke problemen. Als kandidaat-raadslid voor D66 wil ik graag van deze problemen kansen maken. Stem daarom 21 maart: D66!

Portefeuilles:

  • Bedrijfsmiddelen
  • Financiën
  • Handhaving en vergunningen
  • Openbare orde en veiligheid
  • Vastgoed
  • Brandweer
  • Rampenbestrijding
  • Regionaal bestuur
Meer van Harmen van der Steenhoven
Als econoom heb ik de afgelopen jaren geleerd dat alléén maar markt of alléén maar overheid niet werkt.
- Harmen van der Steenhoven