Steun ons en help Nederland vooruit

Fadoua Mouhsine

Fractie-assistent

Even voorstellen

Ik ben 41 jaar, heb 2 kinderen en woon met hen in Amstelveen. In het dagelijkse leven werk ik bij een specialistische jeugdhulp organisatie in Utrecht, als bestuursondersteuner. Hiervoor heb ik gewerkt bij een organisatie voor jeugdzorg en speciaal onderwijs en daarvoor bij de GGZ in Amsterdam. Sinds september 2020 ben ik aangenomen bij de fractie D66 als fractieassistent. Mijn taak is het ondersteunen van de fractie op organisatorisch en secretarieel gebied.

De kernwaarden van D66 sluiten heel goed aan bij waar ik in het leven voor sta. D66 is al jaren mijn partij en ben sinds september 2020 lid geworden.

Door mijn werk in de jeugd en GGZ sector heb ik gezien dat het voor mensen met een beperking, een etiquette of een justitieel verleden heel lastig is om een stap te maken in de gaande maatschappij en de arbeidsmarkt. Ik vind het belangrijk dat iedereen (alle lagen van de samenleving) dezelfde kansen krijgt om te participeren aan onze maatschappij, waardoor we de kloof kleiner kunnen maken tussen mensen en we de waarde kansengelijkheid mooi kunnen behalen.

Werken bij de fractie is voor mij heel interessant en leerzaam. Hier krijg ik meer inzicht in wat er achter de schermen gebeurd bij gemeente Amstelveen, welke stappen er worden gezet om Amstelveen mooi en groener te maken. Daarnaast vind ik het ook heel mooi om te zien dat de fractie divers en ambitieus is.

Door bij de fractie te werken krijg ik ook de mogelijkheid om ervaring op te doen met politiek en bestuur.

Meer van Fadoua Mouhsine