Steun ons en help Nederland vooruit

Edwin van der Waal

Afvalbeheer, Milieu en Welstand

63 jaar

Amstelveen

Edwin (1958) is raadslid bij D66 in de gemeenteraad, met de portefeuilles mobiliteit, duurzaamheid en afvalbeheer. Tevens is Edwin ook regioraadslid.

Deze Rotterdammer verblijft al weer 22 jaar met veel plezier in Amstelveen. Samen met mijn vrouw Yvonne en onze zonen Raymond (1993) en Julien (1999) wonen wij sinds 2009 in het prachtige Westwijk-Zuidoost. Onze oudste zoon heeft inmiddels het nest al verlaten en onze jongste zal weldra volgen. De afgelopen twee decennia heb ik mij als architect/projectmanager beziggehouden met gebouwen en ruimtelijke ordening in zowel binnenstedelijke als uitbreidingsgebieden, eerst in dienst bij diverse architectenbureaus en nu als ZZP-er. Mijn lijfspreuk is: “Alles van Waarde is Weerloos” (Lucebert, 1974). Ook vandaag de dag in Amstelveen blijkt dat nog steeds het geval te zijn. Daarom blijf ik mij als D66-er inzetten voor een duurzaam Amstelveen, om zo te trachten het waardevolle in onze maatschappij en leefomgeving te beschermen.

Als progressief sociaalliberaal ben ik een groot aanhanger van het D66-beleid dat streeft naar een lokale overheid die onze samenleving hervormt naar een duurzaam sterke samenleving. Ik pleit voor een maatschappij, die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties in gevaar te brengen om in hun eigen behoeften te voorzien. Net als D66 Duurzaam ga ik voor een duurzame circulaire economie, met schone, hernieuwbare energie en een kringloop van grondstoffen.

Als woordvoerder Mobiliteit, Duurzaamheid en Afvalbeleid behartig ik sinds maart 2014 de D66-belangen in de gemeente Amstelveen, waarbij mijn belangstelling vooral uitgaat naar innovatieve energie neutrale (ver)bouwenprojecten. Ook de toekomstige vernieuwing van de Amstelveenlijn, het steeds veranderende lokaal/regionaal openbaar vervoer en de verbredingsplannen van de A9 hebben mijn bijzondere aandacht. Deze drie bepalen uiteindelijk de bereikbaarheid en de leefbaarheid van Amstelveen.

Samen met vier andere raadsleden vertegenwoordig ik de gemeenteraad van Amstelveen in de Vervoersregio Amsterdam. De regio Amsterdam wordt steeds belangrijker voor onze gemeente, want veel problemen met betrekking tot wonen, werken, recreëren en mobiliteit zijn regionaal van aard en moeten dus ook regionaal, in goed overleg, opgelost worden.

Portefeuilles:

  • Omgevingswet
  • Welstand
  • Afvalbeheer
  • Milieu
  • Duurzaamheid
  • Groenbeheer/Water/De Poel
  • Natuur- en Milieueducatie
  • Maatschappelijk vastgoed
Meer van Edwin van der Waal
Ik ben voor een samenleving die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties in gevaar te brengen om in hun eigen behoeften te voorzien.
- Edwin van der Waal