Steun ons en help Nederland vooruit

Anne-Mieke van der Vet

Raadslid

63 jaar

Amstelveen

Anne-Mieke (1954) is raadslid  onderwijs, zorg en welzijn en bij D66 Amstelveen

Na een jeugd met iedere twee jaar een nieuwe standplaats, nieuwe school en nieuwe contacten ben ik sinds 1978 in Amstelveen geworteld. Op mijn cv staan onder meer een studie Germanistiek en Moderne Taalkunde aan de VU, vertaler Duits en diverse trainingen en cursussen op het gebied van decanaat, PR en management. Met ruime ervaring in het voortgezet-  en beroepsonderwijs op alle niveaus (zowel voor de klas als in de organisatie), besef ik terdege dat onderwijs dé methode voor meer en betere emancipatie en integratie is. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Politiek bewustzijn heb ik met de paplepel ingekregen. Ook is Europa een grote hobby; voor reizen, eten/drinken, de cultuurverschillen en de talen.

Sinds 2014 heb ik in de raadsfractie van D66 Amstelveen de portefeuilles Onderwijs, Zorg en welzijn onder mijn ‘beheer’. Met wethouder Onderwijs Maaike Veeningen in het College zijn de ‘onderwijs’- lijntjes kort en plezierig. Nieuwbouw Piet Hein en HWC zijn naast vernieuwing van ‘de Wending’ de fysieke huisvesting uitdagingen van de komende tijd. Inhoudelijk zijn dat vooral de nieuwkomers klassen, de VVE, de komende evaluatie van Passend Onderwijs en de samenwerking tussen het VO en MBO in Amstelveen. Ook de toekomst van  een divers Voortgezet Onderwijs in Amstelveen heeft mijn aandacht.

Op het gebied van zorg en welzijn heb ik mij met een motie over inloophuizen sterk gemaakt voor de begeleiding van mensen kanker en hun familieleden. Ook de aandacht die ik heb gevraagd voor de vergrijzing in Amstelveen en het daarmee samenhangende beleid op dementie is door moties mede van mijn hand geborgd. Kennis over en inzicht in deze problematiek neemt niet de angst ervoor weg, maar kan er wel voor zorgen dat het taboe verkleind wordt.

Ik hecht waarde aan teamwerk in de fractie en een goed contact met het bestuur. Beide zijn  onontbeerlijk voor een optimale inzet, die toch van een raadslid wordt gevraagd en verwacht.

Voor veel vrouwen is politiek geen aantrekkelijke tijdsbesteding. Ik ben via het landelijke D66 Els Borstnetwerk betrokken bij het enthousiasmeren van meer vrouwen in de politiek, te beginnen in Amstelveen. Zoals als Els Borst het zelf eens zei: ‘Je bent nooit te oud om de politiek in te gaan!’

Portefeuilles:
Onderwijs
Zorg

Meer van Anne-Mieke van der Vet
D66 heeft het sociale en groene hart dat nodig is om het met elkaar te redden in deze wereld.
- Anne-Mieke van der Vet