Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 april 2021

Zomerschool voor basisschool leerlingen

De gemeente Amstelveen organiseert weer een zomerschool in de tweede en derde week van de grote vakantie. Ze doet dit samen met schoolbesturen en lokale sport- en culturele instellingen. De school is bedoeld voor basisschoolscholieren die door de coronamaatregelen en hun thuissituatie onderwijs gemist hebben of te weinig profijt hebben gehad van het online-onderwijs.

Volgens wethouder onderwijs Frank Berkhout is de zomerschool belangrijk voor sommige kinderen om meer op niveau te komen: “Het is belangrijk dat de ontwikkeling en ontplooiing van alle kinderen wordt gestimuleerd. Sommige kinderen hebben meer last van de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door hun thuissituatie. Sommige ouders kunnen minder goed het thuisonderwijs begeleiden. Of kinderen zitten meer binnen en spelen te weinig buiten met vriendjes. Je ziet dat diezelfde groep kinderen buiten schooltijd ook niet of weinig in contact komt met activiteiten die stimulerend zijn voor hun ontwikkeling. De zomerschool is voor deze kinderen een geweldige kans om spelenderwijs te ontdekken en te leren. Daarbij komt dat de zomerschool een prima uitkomst is voor kinderen die niet op vakantie kunnen.”

PROGRAMMA
Op de zomerschool kunnen kinderen zich helemaal uitleven, samen zijn, genieten en leren van kunst, cultuur, sport en nog veel meer. De school heeft plek voor ruim 300 leerlingen. Kinderen uit groep 3 tot en met 8 die zich sociaal-emotioneel en cognitief minder hebben kunnen ontwikkelen, kunnen kosteloos deelnemen. Ze krijgen een gevarieerd programma aangeboden met taalontwikkeling, handelend rekenen afgewisseld met sport en cultuur.

Lokale partners als Amstelveen Sport, Platform C en de bibliotheek verzorgen een deel van het programma. Betrokken basisscholen zorgen ervoor dat de lessen afgestemd zijn op de leerjaren. Voor de nieuwkomers-leerlingen van de taalschool is er een speciaal programma. De zomerschool vindt kosteloos plaats van 19 tot en met 30 juli op meerdere locaties in Amstelveen. Meer informatie over de aanmelding en het definitieve programma volgt eind juni.

De zomerschool is een samenwerking tussen gemeente, de schoolbesturen, sport- en culturele instellingen. Vanwege de werkdruk op scholen neemt de gemeente de organisatie van dit project op zich. De gemeente investeert maximaal 300.000 euro in de zomerschool.