Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 13 juni 2020

Raad unaniem voor D66 plan voor extra metrohalte op nieuwe bedrijventerrein

De voltallige gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 27 mei jl. ingestemd met de motie van D66 om een halte te realiseren bij het nieuw aan te leggen Bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ).

Ontwikkeling Bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ)
Er is grote behoefte om een nieuwe bedrijventerrein te ontwikkelen voor de vestiging of uitbereiding van bedrijven in de regio Amstelveen. Het huidige bedrijventerrein Legmeer zal getransformeerd worden naar een nieuwe woonwijk met ruim 3000 woningen, waarvan 600 sociale woningen. Voor de bedrijven die gevestigd zijn op Legmeer bestaat de mogelijkheid om te verhuizen naar BTAZ. “We kunnen spreken van een mooie ontwikkeling, enerzijds wordt een nieuwe bedrijventerrein ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van nu en anderzijds worden er 3000 nieuwe woningen gebouwd. Dit draagt bij aan het terugdringen van de woningtekort in Amstelveen’’, aldus D66 woordvoerder ruimtelijk ordening en wonen Tawros Aslanjan.

Halte BTAZ bij aanleg Uithoornlijn
Voor een succesvolle transformatie van Legmeer en de levensvatbaarheid van het nieuwe bedrijventerrein is het van belang dat deze goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. De toekomstige tram loopt van Amsterdam Zuid, via Amstelveen door het tracé van de oude spoorbaan over de N201 met als eindpunt het dorpscentrum van Uithoorn. In de huidige plannen was het echter de vraag of de ruimtelijke reservering van zo’n halte ook daadwerkelijk leidt tot ingebruikname/aanleggen van de halte. “Eigenaren en ondernemers die overwegen om hun bedrijf te vestigen op BTAZ vinden het belangrijk dat het bedrijventerrein goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, met name omdat veel werknemers op dit moment met het OV naar hun werk komen’’, aldus D66 woordvoerder verkeer en vervoer Youssef Ben Idder.