Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 mei 2020

D66: Geef sportscholen en fitnesscentra (openbare) ruimte!

Sportscholen en fitnesscentra worden heel erg hard geraakt door de coronacrisis. Het kabinet heeft aangegeven dat sportscholen en fitnesscentra pas op 1 september dit jaar weer open mogen. Dat is voor deze bedrijven niet haalbaar. Sinds kort is het weer toegestaan om buiten te sporten in groepen, als er maar 1,5 meter afstand wordt aangehouden. Juist in deze corona-periode is het ook van belang dat mensen blijven bewegen en sporten, maar ook dat sportschool ondernemers hun zaak weer kunnen openen.

Regelgeving moet niet in de weg zitten

D66 vindt dat de gemeenten de sportscholen en de fitnesscentra  tegemoet moet komen door diensten van deze centra buiten mogelijk te gaan maken. Hiervoor zou de openbare ruimte gebruikt kunnen gaan worden. De gemeente Amstelveen kan hierin een faciliterende rol spelen en zorg dragen dat gemeentelijke regelgeving  de uitvoering niet in de weg zit. Bestemmingsplannen en vergunningen moeten hiervoor niet een hindernisbaan worden. Vooral niet in tijden van corona.

Lekker aan de gang buiten de sportschool

D66 heeft hierover vragen gesteld aan het Amstelveens college en hoopt dat sportscholen en fitnesscentra snel buiten open kunnen gaan, daar waar het kan. Wellicht onder een partytent om zo mensen hun favoriete sport weer te kunnen laten uitoefenen. D66 Burgerraadslid Paul van Roermund: “Het zou mooi zijn om hiermee sportscholen en fitnesscentra in Amstelveen te helpen en dat daardoor Amstelveners weer kunnen gaan sporten. Lekker aan de gang buiten de sportschool. Fantastisch! Helemaal in de komende zomermaanden.”