Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 4 september 2018

Zomercolumn Youssef Ben Idder

Terug- en vooruitblikken na een warme zomer

Warme zomer
Het is begin september, de meteorologische herfst is begonnen. De zomer(vakantie) is ten einde gekomen. We hebben een warme zomer gehad, verschillende records zijn dit jaar gesneuveld. De warme zomer heeft een behoorlijke impact gehad. Zo mochten boeren niet sproeien uit sloten en beken om het waterpeil niet nog verder te verlagen.
Dit was voor mij ook een moment om te realiseren wat klimaatverandering met ons kan doen en wat wij op lokaal niveau kunnen bewerkstelligen om zuiniger om te gaan met het milieu.

Ik heb zelf een heerlijke zomer gehad, verschillende festivals bezocht, diverse keren naar het strand geweest, maar ook stil gestaan bij het afgelopen half jaar: Wat heb ik bereikt en wat wil ik nog bereiken de komende maanden, zowel op individueel als op D66(team)-niveau?

Terug- en vooruitblik
We hebben met D66 een mooi resultaat geboekt door met 7 zetels vertegenwoordigd te zijn in de gemeenteraad en daarbij 2 wethouders te mogen leveren aan het college. Zelf ben ik afgelopen juni weer aan de slag gegaan als burgerraadslid voor de commissie Ruimte Wonen en Natuur, met als focuspunten openbaar vervoer en huisvesting.

Ik heb de afgelopen periode vaak vragen gesteld over wanneer in Amstelveen de elektrische bussen zouden gaan rijden. Ik was daarom zeer verheugd dat er een aantal maanden geleden elektrische bussen werden ingezet; minder CO2 uitstoot met als gevolg een schonere lucht. 

Ik rijd dagelijks met het openbaar vervoer naar mijn werk. Op sommige trajecten worden elektrische bussen ingezet en op andere trajecten bussen met ouderwetse diesel motoren. Gelukkig zijn de dieselmotoren al een stuk schoner geworden, maar ik zou graag willen dat er op meer trajecten elektrische bussen worden ingezet.

Wat ik de komende maanden wil bereiken, is een beter/schoner openbaar vervoer. Op bepaalde trajecten is het er sinds de nieuwe dienstregeling niet beter op geworden. Daarnaast meer woningen bouwen voor starters en voor doorstromers die een woning willen kopen/huren in de midden huur/koop sector. Dus dat zou kunnen betekenen dat op bepaalde delen in Amstelveen meer de hoogte in gebouwd zou kunnen worden.

Kortom, genoeg te doen!