Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 31 juli 2018

Zomercolumn Harmen van der Steenhoven

“Politically very hectic”

 

Elk jaar reis ik met de familie van mijn vriendin af naar de Italiaanse badplaats Rimini. Daar treffen we elk jaar dezelfde internationale vriendengroep van Amerikanen, Italianen en Britten. Hierover schreef ik vorige jaar de volgende zomercolumn. Het grappige van elkaar maar één keer per jaar zien is dat je van iedereen in ongeveer vijf minuten een samenvatting krijgt van elkaars belevingen in het afgelopen jaar. Ook ik heb meermaals de vraag gekregen: ‘How was your year?’. De eerste keer moest ik even nadenken, maar het eerlijke antwoord was: “Politically very hectic”

Vorig jaar rond deze tijd was ik bezig met het voorbereiden van mijn kandidaatstelling voor een plek op de lijst van D66. Een interne verkiezing blijft een spannende aangelegenheid. Toen die hobbel genomen was, volgden de voorbereidingen voor de campagne. Tijdens de campagne zelf word je geleefd: van groene appels met D66-stickers regelen tot het voeren van gesprekken met kiezers op straat. Alles gaat in een sneltreinvaart voorbij. Soms vergat ik dat ik naast de campagne ook nog een privéleven en een bedrijf te runnen had. Vanuit de landelijke bril bekeken, is D66 in Amstelveen de gemeenteraadsverkiezingen met een beperkt verlies van slechts één zetel goed doorgekomen. De formatie zijn we nog beter doorgekomen: we gingen van één wethouder in de afgelopen vier jaar naar twee wethouders in het nieuwe college van B&W. Als ik Frank en Floor bezig zie in Amstelveen, ben ik super trots. Vanuit de fractie zullen we hun beider vuur blijven aanwakkeren. Tot vorige week na de behandeling van de Perspectiefnota zijn wij een jaar lang non-stop politiek bezig geweest met elkaar. Spannend en uitdagend was dat zeker, maar ook heel hectisch.

De komende tijd gaan we met de fractie kijken hoe we invulling kunnen geven aan de komende vier jaar. Eerst door samen met de wethouders een stevig college uitvoeringsprogramma neer te zetten. Daarna door op een aantal deelterreinen onze verkiezingsbeloften in te lossen. We gaan in ieder geval werken aan een stevige onderwijsagenda, een ambitieuze uitwerking van het duurzaamheidsbeleid en plannen maken voor veel méér betaalbare woningen in Amstelveen.

Maar nu eerst nog even genieten in Rimini!

Harmen van der Steenhoven
Fractievoorzitter D66 Amstelveen