Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 9 oktober 2009

Alcoholleeftijd op 16 jaar

Nu het kabinet heeft besloten de leeftijd voor het gebruik van alcohol over te laten aan gemeenten, wil D66 dat de alcoholleeftijd in Amstelveen gewoon op 16 blijft staan. D66 vindt dat het alcoholgebruik van jongeren beter gecontroleerd moet worden. Met het verhogen van de alcoholleeftijd wordt het probleem niet opgelost.

Fractievoorzitter Catharina de Leur: "Het kabinet laat opnieuw een grote mate van betutteling zien. Jongeren van 16 jaar en ouder én hun ouders weten best hoe ze verantwoord met alcoholgebruik moeten omgaan. Laat de goeden niet onder de slechten lijden. Als er een probleem is moet je naar het probleem kijken en zien hoe je dat kunt oplossen. Met een verbod los je in ieder geval niets op."