Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 1 oktober 2009

D66 zegt NEE tegen bezuinigingen op het groen

De gemeenteraadsfractie van D66 is faliekant tegen bezuinigingen op het groen, zoals het college van B&W in de kadernota voor 2010 voorstelt. Ook keert de fractie zich tegen het uitstellen van de verschillende onderwijshuisvestingsprojecten, de zogenaamde PIA1-projecten.

Fractievoorzitter Catharina de Leur: “Wij hebben het college continu gewezen op de steeds kleiner worden reserves, zeg maar de Amstelveense spaarpot. Nu is het college daar ook achter gekomen en wil het project voor de onderwijshuisvesting vertragen. Dat is voor ons onverteerbaar. D66 vindt dat de projecten voor scholen die nu al in onacceptabele huisvesting zitten gewoon doorgang moeten hebben.

Bovendien stelt het college ook voor om maar liefst 2 ton te bezuinigen op het groen. Ook dat is voor D66 onacceptabel. Groen is voor Amstelveen één van de kernwaarden en dat moet zo blijven, ook in economisch slechte tijden.”